Joro's

Joro's

Geboortejaar: 2011 - 2010

De Joro's vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep horen en nieuwe vrienden leren kennen.

comingsoon

Onze spelen hebben nog een grote fantasie kant maar zorgen voor voldoende uitdaging en competitie. We spelen, spelletjes waar de kinderen zowel kunnen winnen als verliezen omdat we weten dat rond deze leeftijd ze ook al overweg kunnen met verliezen. Ook zorgen we er tijdens onze spelen voor dat er voldoende actie in zit. Op school moeten jullie al genoeg stil zitten en luisteren dus doen we het op KSA helemaal anders. Lekker veel rondrennen, zelf al eens de leiding mogen nemen met voldoende cordinatie, en vooral de waaghals kunnen uithangen. Ook tijdens staptochten drijven we het niveau een beetje naar boven. We doen al eens een goede 10 tot 15 kilometer en leren ook de eerste tochttechnieken zoals kaartlezen, de weg zoeken aan de hand van foto's en een kompas leren lezen. Ook leren we de eerste sjortechnieken en maken we op kamp al eens een bedje die de leiding dan met veel plezier uittest. Dit is in een notendop waarvoor een joro staat.

Nog even de kernwoorden op een rijtje: actie, spanning, initiatief, competitie en vooral experimenteren en ontdekken!!!.

Leiding Joro'sNoelia Paz Vidal

Groepsverantwoordelijke van de groep Joro's
6de jaar leiding
Lid sinds 2013
Jamie Vanderwee

Leiding van de groep Joro's
4de jaar leiding
Lid sinds 2007
Gianni Ydens

Leiding van de groep Joro's
1ste jaar leiding
Lid sinds 2010